[Problemy Techniczne] GW2 a faktyczne wymagania

Masz jakieś pytania dotyczące Guild Wars 2 i nie wiesz gdzie szukać odpowiedzi? Spróbuj tutaj!

Moderatorzy: Moderatorzy Piaskownicy, Moderatorzy PvE

Regulamin forum
Bardzo prosimy używać przycisku SZUKAJ. Gwarantujemy, że na część swoich pytań znajdziesz w ten sposób odpowiedź.

Jeśli odpowiednio otagujesz swój temat łatwiej uzyskasz potrzebną Ci odpowiedź.
isone
Awatar użytkownika
Fungal Wallow
 
Lokalizacja: Domain of Anguish
Płeć: Mężczyzna

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: isone » 23 lip 2012, o 09:58

http://www.youtube.com/watch?v=0nHKqbNX4fs
:x

co do optymalizacji to prawda, myślałem, że miesiąc przed premierą nie będzie już problemów z fpsami, a to chodzi gorzej niż na bwe2...

Roki9
Awatar użytkownika
Whiptail Devourer
 
Wiek: 27
Płeć: Mężczyzna
Serwer GW2: [EU] Blacktide

GW2 a faktyczne wymagania

Post autor: Roki9 » 23 lip 2012, o 10:27

W czasie BWE3 sprawdziłem jak gra działa na laptopie:

Intel(R) Core(TM) i3-233M CPU @ 2.20 GHz
6GB RAM
GeForce GT 520M 1GB
Windows 7 HP 64 bit
Rozdzielczość: 1360x768

I stwierdzam że gra działała fantastycznie w ustawieniach graficznych tak ciut niżej medium.

Thaia
Awatar użytkownika
.: V.I.P. :.
.: V.I.P. :.
 
Płeć: Nie podano

GW2 a faktyczne wymagania

Post autor: Thaia » 23 lip 2012, o 10:47

Najciekawsze jest to, że GW2 teoretycznie mniej obciąża łącze niż "jedynka".
Obrazek

TomaszPPSSPP
Awatar użytkownika
Jungle Troll
Jungle Troll
 
Płeć: Mężczyzna

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: TomaszPPSSPP » 23 lip 2012, o 11:02

U mnie na Phenom 945, 4GB Ram i gtx 480 na WvW przy oblężeniu zamku około 10 FPS... 1920x1200, ultra

graSSo
Awatar użytkownika
Whiptail Devourer
 
Wiek: 27
Lokalizacja: Krk - NH
Płeć: Nie podano

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: graSSo » 23 lip 2012, o 11:43

U mnie działa elegancko. Nie muli. Nawet przy final evencie, Hunger Games wyrabiało bez problemu.
Notebook
Intel Core i5 2,3 Intel Rapid
6gb Ram
GeForce 410M

Agresor
Awatar użytkownika
Whiptail Devourer
 
Płeć: Mężczyzna

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Agresor » 23 lip 2012, o 11:48

AMD Phenom II X6 T1100 3,3GHz
Pamięć Ram 16GB DDR3
Radeon 6950 2GB DDR5

Z was mam chyba jeden z silniejszych sprzętów mi gra działa płynnie bez zacinek na full grafa, 1920X1080 jednak miejscami spadek klatek na sekunde gra wymaga optymalizacji więc sprzęt ma niewiele do powiedzenia.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2012, o 11:54 przez Agresor, łącznie zmieniany 3 razy

robak220
Awatar użytkownika
Jungle Troll
Jungle Troll
 
Płeć: Mężczyzna
Serwer GW2: [EU] Blacktide

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: robak220 » 23 lip 2012, o 11:59

Notebook
Intel Core i3 2,20GHz
Nvidia GeForce GT 520mx 1GB
4GB Ramu

Na medium (więcej mi nie trzeba, nie przywiązuję wielkiej wagi do grafiki) bez żadnej przycinki nawet gdy na ekranie jest masa osób.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2012, o 12:01 przez robak220, łącznie zmieniany 1 raz

Em:*
Awatar użytkownika
.: Moderator :.
.: Moderator :.
 
Wiek: 27
Lokalizacja: Krk
Płeć: Kobieta

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Em:* » 23 lip 2012, o 13:13

Laptop
Intel Core i7-2630QM
Pamięć RAM 4 GB
nVidia GeForce GT 540M + Intel HD Graphics 3000

Gra śmiga aż miło. Wiatrak, co prawda miał co robić, ale dawał radę :) Jedyne lagi i problem z dc miałam z powodu kiepskiego netu... także do premiery trzeba będzie pomyśleć o zmianie providera ;)

drkn
Awatar użytkownika
.: V.I.P. :.
.: V.I.P. :.
 
Lokalizacja: Wrocław
Płeć: Mężczyzna
Serwer GW2: [EU] Gunnar’s Hold
Nick w GW2: Hollow Glory

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: drkn » 23 lip 2012, o 13:14

GW2 ma w tej chwili problemy z dużą rozdziałką - u siebie na 1280x1024, bo więcej mi monitor nie uciągnie, grałem ze wszystkim na full bez żadnych ścinek kiedykolwiek, po przejściu na mid/high jeszcze frapsowałem z 50fps w międzyczasie. Z kolei chyba wszyscy marudzący na spady fpsów grali na wyższych rozdziałkach właśnie, i niezależnie od maszyn coś szło nie tak.
Phenom x4 955 3,2, 8gb ram, geforce 450 gts, nie nie kręcone, system niezbyt świeży.
Beyond the reach of human range, a drop of hell, a touch of strange.
Obrazek

Czarny Murzyn
Awatar użytkownika
Charr Shaman
 
Wiek: 25
Lokalizacja: Gdańsk
Płeć: Mężczyzna

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Czarny Murzyn » 23 lip 2012, o 13:15

Masz tylko lepszy procek Em - wiatrak *bimbom* jak glupi u mnie tak samo nie zaliczalas zwiech GW2?

Em:*
Awatar użytkownika
.: Moderator :.
.: Moderator :.
 
Wiek: 27
Lokalizacja: Krk
Płeć: Kobieta

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Em:* » 23 lip 2012, o 13:20

Zwiech nie stwierdzono, gra ładna i płynna :) Jedynie tak jak napisałam - szczególnie wieczorem, na bardzo przeciążonym necie, wywalało mnie z gry średnio raz na minutę, czasem z 5 minut pograłam i dostawałam dc... i wiem, że to net na 100%, bo nawet jak gram w gry na facebooku to mi ciągle zrywa połączenie ;))

Maviek
Awatar użytkownika
Whiptail Devourer
 
Wiek: 4
Płeć: Nie podano

GW2 a faktyczne wymagania

Post autor: Maviek » 23 lip 2012, o 13:33

Laptop
1366x768
i5-3210m
gtx 660m
6gb 1600mhz

Suwak ustawiłem na przedostatni czyli High i działa miodnie, ale jakis drop wpadnie co 10min ; d
btw gra nadal tak obciąża proca? I czy tylko mi nie działała komenda -perf, bo musiałem frapsa odpalać ; d
Obrazek

Aladen
Awatar użytkownika
Fungal Wallow
 
Wiek: 20
Lokalizacja: Kryta
Płeć: Mężczyzna

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Aladen » 23 lip 2012, o 13:36

Em:* posiadasz Samsunga RF711 :)
Ja również.
U mnie gierka również działa płynnie na High (no może niekiedy się zatnie na parę sekund).
Jedyne co mnie zaniepokoiło to temperatura kart graficznych :P
Największą temperaturę jaką zanotowałem to 94 stopnie, a ogólnie temp podczas grania trzyma się przy ~86 stopni i mniej.
Jednym słowem i tak będę grał :) Poczekam na sterowniki dla Nvidii pod GW2, a i może optymalizacja coś zdziała.
Uuuuu laptopik był cieplutki :/
Battle, War, Adventure, Friends - Guild Wars 2

Em:*
Awatar użytkownika
.: Moderator :.
.: Moderator :.
 
Wiek: 27
Lokalizacja: Krk
Płeć: Kobieta

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Em:* » 23 lip 2012, o 13:40

Aladen napisał :Em:* posiadasz Samsunga RF711 :)
Ja również.


Nie:) Asusa K53SV-SX071V (ale szybko wycofali je ze sprzedaży... w sumie nie wiem czemu xD)

Aladen
Awatar użytkownika
Fungal Wallow
 
Wiek: 20
Lokalizacja: Kryta
Płeć: Mężczyzna

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Aladen » 23 lip 2012, o 13:48

Ile miałaś FPS'ów ?
Ja max 30 ... (a gra chodziło płynnie)
Battle, War, Adventure, Friends - Guild Wars 2

Maviek
Awatar użytkownika
Whiptail Devourer
 
Wiek: 4
Płeć: Nie podano

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Maviek » 23 lip 2012, o 13:49

Aladen napisał :Em:* posiadasz Samsunga RF711 :)
U mnie gierka również działa płynnie na High (no może niekiedy się zatnie na parę sekund).

pics or it didn't happen
Obrazek

TomaszPPSSPP
Awatar użytkownika
Jungle Troll
Jungle Troll
 
Płeć: Mężczyzna

GW2 a faktyczne wymagania

Post autor: TomaszPPSSPP » 23 lip 2012, o 13:51

Ostatnio zmieniony 23 lip 2012, o 13:51 przez TomaszPPSSPP, łącznie zmieniany 1 raz

Aladen
Awatar użytkownika
Fungal Wallow
 
Wiek: 20
Lokalizacja: Kryta
Płeć: Mężczyzna

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Aladen » 23 lip 2012, o 13:54

Maviek pisze :
Aladen napisał :Em:* posiadasz Samsunga RF711 :)
U mnie gierka również działa płynnie na High (no może niekiedy się zatnie na parę sekund).

pics or it didn't happen

Niestety musisz mi wierzyć na słowo, bo screenów czy filmów nie chciało mi się robić :)
Battle, War, Adventure, Friends - Guild Wars 2

Remstin
Awatar użytkownika
Whiptail Devourer
 
Wiek: 22
Lokalizacja: Sieradz
Płeć: Mężczyzna

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Remstin » 23 lip 2012, o 13:58

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/analysis.aspx?name=Guild+Wars+2&id=11297

Widać jak bardzo dane puszczone w sieć mijają się z prawdą.
Strona poinformowała mnie, że spokojnie mieszczę się w minimum wymagań (wszystko ustawione na Low), a większe group eventy i WvW to po prostu tragedia dla oczu.

Uważam podobnie jak kilku poprzedników, poprzednia beta lepiej śmigała.

Darien
Awatar użytkownika
Whiptail Devourer
 
Płeć: Nie podano

GW2 działa fatalnie na mocnym PC

Post autor: Darien » 23 lip 2012, o 15:00

Phenom 3.1x2 550 BlackEdition
2GG DDR3
GF7300GT

ultra LOW - non stop powyzej 20 fps, nawet na evencie gdzie bylo 30 osob trololololo

ofc sprzet aktualnie jaki mialem podczas bety, normalnie jade na HD4870 ale brak zasilacza tymczasowo...

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i Odpowiedzi



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości